Odlehčená kuřecí paštika

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Celý rok
Kategorie jídla: Předkrm, Svačina Lze zmrazit: Ne
Počet porcí: 8 Doba přípravy: 30 minut, restování masa: cca 15 minut
Nutriční hodnoty: 129 kcal/542 kJ, 10 g bílkovin, 5,5 g sacharidů, 6,5 g tuku, 0,6 g vlákniny

Žádná letní party se neobejde bez pořádného jídla. S příbory a správným stolováním se ale nikdo nechce zdržovat. Naštěstí existuje to, čemu se v angličtině říká "finger food", tedy "jídlo do ruky". A přesně tohle potřebujete na svém letním večírku.

Odlehčená kuřecí paštika

Potřebné suroviny:

  • 2 šálky orestovaného tmavého kuřecího masa bez kůže nakrájeného na drobno
  • špetka kajenského pepře
  • 1/4 šálku rostlinného tuku
  • 1/4 šálku krémového sýra light
  • 1 lžička hořčice
  • celerová sůl (můžete smíchat sušený celer a hrubozrnnou sůl)
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 šálku nakrájené sladké cibule
  • 1 lžička lisovaného česneku
  • 2 lžíce brandy
  • 1/3 šálku nasekaných hrozinek nebo sušených bobulí, např. brusinek

Postup přípravy:
Vložte všechny suroviny do kuchyňského robota. Mixujte tak dlouho, dokud se neutvoří hladká konzistence. Přendejte do servírovací mísy a nechce vychladit v lednici minimálně na šest hodin. Servírujte s tence nakrájeným celozrnným pečivem nebo celozrnnými krekry.

Tip pro Vás:
Orestujte si ještě dvě kuřecí prsa bez kůže navíc a připravte další další recept z kategorie "jídel do ruky": sendvič s kari kuřecím masem

Zdroj: Web MD