Sendvič s kari kuřecím masem

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Celý rok
Kategorie jídla: Předkrm, Svačina Lze zmrazit: Ne
Počet porcí: 8 Doba přípravy: 15 minut, restování masa: cca 15 minut
Nutriční hodnoty: 198 kcal/832 kJ, 15 g bílkovin, 19 g sacharidů, 7 g tuku, 3,3 g vlákniny

Nemuset se na večírku starat o to, jak jíst, když máte v jedné ruce skleničku a v druhé talíř s občerstvením, to je "finger food", tedy "jídlo do ruky" - ideální záležitost právě na party.

Sendvič s kari kuřecím masem

Potřebné suroviny:

  • 2 šálky nakrájených orestovaných kuřecích prsou bez kůže (cca 2 ks kuřete)
  • 3 lžíce majonézy light
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1-2 lžičky mletého kari
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 8 plátků celozrnného chleba
  • 1 avokádo (oloupat, rozpůlit a nakrájet na plátky)
  • 1/2 šálku nasekané řeřichy

Postup přípravy:
Do kuchyňského robota vložte nakrájené maso, přidejte majonézu, hořčici a kari. Mixujte, dokud se nevytvoří řádně promíchaná směs. Osolte a opepřete. Vzniklou směs navršte na 4 plátky chleba. Navrch položte plátky avokáda a vše posypte nasekanou řeřichou. Zakryjte zbylými plátky chleba. Každý sendvič rozřízněte diagonálně na dvě půlky a podávejte na ubrousku.

Tip pro Vás:
Zkuste další recept z kategorie "finger food": Odlehčená kuřecí paštika

Zdroj: Web MD