Obtížnost: Snadná | Vhodné pro sezónu: Podzim, zima |
Kategorie jídla: Dezert, Oběd, večeře | Lze zmrazit: Ne |
Počet porcí: 8 | Doba přípravy: 10 minut, pečení: cca 60 minut |
Nutriční hodnoty: 224 kcal, 45 g sacharidů, 3 g bílkovin, 4 g tuku, 0 g cholesterolu, 3 g vlákniny |
I brambory můžou být dezert. Nevěříte? Pak vyzkoušejte náš recept na výborný dezert - koláč ze sladkých brambor.
Potřebné suroviny:
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 190 °C. Formu na nízký koláč (můžete použít i dortovou formu) vytřete tukem. Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří jemná krémová směs. Tu nalijte do připravené vymaštěné formy a pečte uprostřed předehřáté trouby asi 45 minut. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud povrch koláče nezezlátne. Koláč nechejte vychladnout alespoň 4 hodiny v ledničce. Pokud máte čas, upečte koláč den předem ? odleželý bude ještě lepší. Před podáváním jej posypte oříšky nebo ho servírujte s kopečkem kokosové zmrzliny.
Tip pro Vás:
Nemáte sladké brambory? Zkuste použít konzervovanou dýni. Koláč bude chutnat stejně dobře.
Zdroj: http://www.webmd.com