Karotkové muffiny

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Celý rok
Kategorie jídla: Dezert, Svačina Lze zmrazit: Ano
Počet porcí: 18 Doba přípravy: 15 minut, pečení cca 25 minut
Nutriční hodnoty: 130 kcal, 4 g tuku, 22 g sacharidů, 3 g proteinu, 24 mg cholesterolu, 1 g vlákniny

Mlsáte rádi? Vaše děti pravděpodobně ještě více! Připravte jim i sobě lahodný, ale přesto zdravý zákusek, kterým lze vyřešit i nedělní snídaně nebo odpolední svačinka.

Karotkové muffiny

Potřebné suroviny:

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku nízkotučného jogurtu
  • 1/4 šálku oleje
  • 1/4 šálku nízkotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 2 nastrouhané karotky
  • 1/2 šálku rozinek

Postup přípravy:
Troubu předehřejte na cca 180 °C. Papírové košíčky umístěte do plechové pečicí muffinové formy. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, koření a sůl ve velké míse a pečlivě promíchejte. V jiné nádobě ušlehejte do hladka jogurt, mléko, olej, vanilku a vejce. Spojte obsah z obou nádob a zlehka míchejte (nemixujte), dokud se plně nepromísí. Nakonec přidejte nastrouhanou karotku a rozinky.

Lžící nabírejte těsto a košíčky naplňte zhruba do poloviny jejich obsahu. Pečte asi 20 až 25 minut. Pak špejlí zkontrolujte, zda jsou muffiny hotové, a pokud ano, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout.

Tip pro Vás:
Chcete zvýšit nutriční hodnotu celého pokrmu? Do těsta přidejte ještě 100g nasekaných oříšků nebo mandlí.

Zdroj: http://www.webmd.com