Banánová pěna (mousse)

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Celý rok
Kategorie jídla: Dezert, Svačina Lze zmrazit: Ano
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 10 minut
Nutriční hodnoty: 94 kcal/395 kJ, 1 g bílkovin, 18 g sacharidů, 1 g tuku, 4 mg cholesterolu

Chcete si dopřát sladký dezert a při tom neporušit pravidla zdravé stravy nebo nějaké diety? V tom případě pro Vás máme typ.

Banánová pěna (mousse)

Potřebné suroviny:

  • 2 polévkové lžíce nízkotučného mléka
  • 4 kávové lžičky cukru
  • 4 kávové lžičky vanilky
  • 1 středně velký banán nakrájený na čtvrtky
  • 1 kelímek bílého nízkotučného jogurtu
  • 8 banánových plátků

Postup přípravy:
Mléko, cukr, vanilku a rozčtvrcený banán vložte do mixéru. Mixujte 15 vteřin až do vytvoření krémovité hmoty.

Do připravených misek nebo pohárových sklenic rozdělte bílý jogurt. Na něj nalijte vždy čtvrtinu vyšlehané banánové hmoty. Dejte vychladit.

Bezprostředně před podáváním dozdobte každý pohár dvěma kolečky banánu.

Tip pro Vás:
Jogurt přidejte do mixéru k ostatním přísadám a mixujte. Poté směs rozdělte do menších plastových vaniček a dejte zmrazit. Vznikne lahodný osvěžující dezert, kterým můžete za pár dní překvapit nečekanou návštěvu.

Zdroj: http://www.webmd.com