Obtížnost: Snadná | Vhodné pro sezónu: Jaro, léto |
Kategorie jídla: Polévka, Oběd, večeře | Lze zmrazit: Ne |
Počet porcí: 4 | Doba přípravy: 30 minut, 25 minut vaření |
Nutriční hodnoty: 253 kcal/1 063 kJ, 9 g bílkovin, 40 g sacharidů, 8 g tuku, 0 mg cholesterolu, 10 g vlákniny |
Okořeňte si život pikantní zeleninovou polévkou pro Vaši štíhlou linii. Velký obsah zeleniny, snadná příprava a skvělá chuť.
Potřebné suroviny:
Postup přípravy:
Do hrnce se silným dnem nalijte olej a zahřejte jej na střední teplotu. Vsypte cibulku, přikryjte poklicí a nechte dusit. Občas promíchejte až do zhnědnutí (cca 6 minut). Přidejte papriku a za stálého míchání vařte 30 vteřin. Vlijte vývar, přisypte rajčata, cuketu, brambory a fazole. Přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a nechte zvolna vařit přibližně 12 minut tak, aby zelenina byla křehká. Přidejte špenát a vinný ocet, vše promíchejte a nechte ještě 2 až 4 minuty vařit.
Tip pro Vás:
Pokud nemáte rádi ostrou chuť, nahraďte pálivou papriku sladkou. Čerstvou bazalku můžete vyměnit za pesto.
Zdroj: http://www.webmd.com