Publikováno: 11.11.2014Kategorie: Zdravá výživa, Alternativní směry
Vyzkoušejte s námi a restaurací Klíček vegetariánskou stravu! Přineseme Vám sérii chutných receptů bez masa a ukážeme jejich přínos. Doufáme, že už maté chuť na pořádnou porci zeleniny.
Dokážeme Vám, že bezmasá strava není jen záležitostí vegetariánů a jim podobným, ale že skvěle doplní i Vaši kuchyni a prozáří Váš život novými chutěmi. Navíc taková strava bude víc vyhovovat Vašemu organismu.
Proč bez masa?
Lidské tělo je z anatomického hlediska stavěno spíše jako tělo býložravce. Trávicí ústrojí je dlouhé, aby se dobře rozložila přijatá vláknina z rostlin. I chrup je složen tak, aby lépe rozmělnil obiloviny. Špičáky, které jsou uzpůsobeny pro porcování masa, máme jen čtyři, což je málo v porovnání s ostatními zuby, které mají zpracovat rostlinné složky naší stravy.
Důkazy?
Naše prababičky se k masu dostaly jen zřídka. Pečeně byly jen svátečním jídlem a i polévky byly jen zeleninové vývary. I tak byly předchozí generace zdravé (možná i zdravější, protože přechodili choroby i bez antibiotik), žily dlouho a dovedly naši civilizaci až na nynější úroveň.
Předsudky
Existuje spousta pověr o tom, že vegetariáni nemají plnohodnotný život, že jim chybí živiny, které získáme jen z masa. Opak je pravdou, protože vegetariáni si více hlídají životosprávu a vědí, odkud chybějící složky získat. Díky stálému přísunu vitamínů a vlákniny jsou zdravější a "čistší", protože se jejich tělo nezanáší složitými tuky z masa.
Dopřejte svému organismu to, co si přirozeně žádá a maso si dopřávejte jen občas. Více ho pak oceníte, užijete si jeho přípravu a chuť. Navíc se naučíte doplňovat ho různými saláty a přílohami, čímž si ještě více prospějete.
S restaurací Klíček Vám přineseme sérii vegetariánských receptů, které plně uspokojí jak Vaše tělo, tak i chuťové pohárky. Budete překvapeni, jak spokojení, zdraví a šťastní budete.
Všechny budoucí recepty můžete v restauraci Klíček ochutnat. Přijďte nás navštívit!
Autor: Pavla Vojtová, Zdroje: LehkaVaha.cz